Tips Follower Bertambah & Trafic Blog Naik

Hari ni nak kongsi dengan korang pasal macammana nak Tambahkan Follower n Trafic Blog Naik .. bagi Blogger baru macam aku ni..hehehee..Ok.. Apa yang aku kongsikan kan ni berdasarkan pengalaman aku sendiri.. Dan apa yang aku buat untuk blog sendiri... Alhamdulillah ada pengunjung setiap hari..
Nak Tau Tips nyerrr?? ok Jom Baca Bawah ni..
Rajin2 Buat Entri..
Buat Entri apa2 saja yang korang nak..Entri ni bagusnya dapat menarik blogger2 lain masuk blog korang..kalau entri yang isinya baik..lagi lah bagus kan.. :)
Rajin2 Blogwalking & berbalas Kunjungan
Dalam dunia Blog..BW n Para blogger memang tak boleh di pisahkan..kan3...cehwahhh...hehehee... rajin2 kan diri blogwalking..n kalau ada yang blogwalking kat blog korang tu..rajin2 juga lah korang balas setiap kunjungan mereka ea..
(jangan di biarkan layu je kunjungan tu) :)
Rajin join segmen
ok yang ni aku tak nafikan.rajin join segmen2 ni bagus.cepat bertambah follower korang.pasal sejak menjak ni aku rajin join segmen...alhamdulillah berkesan:):)
Jadilah Peramah Bila BerBlogwalking
Peramah ni maksudnya..bila BW tu..rajin2 lah tinggalkan jejak..x pun komen2 ke kan..bak kata orang..bertegur sapa lah:):)  (ni dah korang smua sedia maklum punya kan..so lepas ni ramah lah ea..hehehee)
Jadi Follower
Yang ni tak salah kalau korang BW..n follow sekali blog yang korang terjah tu..
( sebab nya aku selalu buat macam ni..alhamdulillah..berhasil )
BerFacebook
 Facebook jga main peranan dalam dunia blogger... salah satu tempat untuk kita publish setiap entri yang kita buat..dan tempat untuk kita promote blog kita juga..sebab tu dalam FB la ni banyak dah group2 untuk blogger...join je lah..bukan kena bayar pun :):):)
BerTwitter
Twitter pun sama lebih kurang nya dengan facebook..cumanya kita twett jer..tak ada group2 dalam tu..:):) 
(tapi aku lebih selesa dengan FB...heheee)
Ping Blog
Ni pun bagus..auto publish entri korang..jadi yang berada di luar2 kawasan pun boleh kenal blog korang tu...acececehhh.. dalam blog aku ada beberapa PING .. yang belum join..join ler ea..(ehh2..promote pulak..hehehe)
Buat Blog Yang Cantik
Maksud aku..blog yang ringan..kemas dan tak serabut..senang orang datang berkunjung..tak lama tunggu loading..:):)
(yang ni aku pun sedang berusaha nak hasilkannya..untuk keselesaan para pengunjung) :)
Last..Rajin2 Klik Iklan Nuff
Haaa...Tudia....hehehee...setiap blog ada iklan Nuff kan..tapi ada juga yang takde...so apa salahnya sekali kunjung korang bagi 1klik kat iklan tu...tak rugi mana pun..and bagitau lah diorang yang korang isi tabung dorang sekali..mana tau..murah rezeki korang..dorang balas balik kan...an..annn...annnn... :p
( Untuk yang ni aku pun mula buat..alhamdulillah..tu yang naik je Earnings Nuff sejak2 ni )
Trima Kasih pada yang sudi klik Nuff aku ea

Ok..takat ni je lah tips dari aku... bukan takat je..memang ni je lah yang aku amalkan bila ngadap blog...heheee..Bagi yang follower dah beriban..tak heran lah kot..bagi yang macam aku ni ..blogger baru.. memang inilah konsep yang perlu di amalkan..hehehee..
Apa yang penting..bersikap RAJIN... Buang jauh2 rasa MALAS...juga hargai setiap mereka yang berkunjung...:):) Peace!!!! :):)

Kalau korang ada lagi tips berkaitan entri aku kali ni..korang share2 lah kat komen box tu..
Apa yang penting..kerjasama..hehheee..

13 ulasan:

ain mahsuri ismail berkata...

bagus jee tips ni. ^^
follow me here! http://ainmahsuri.blogspot.com/

Gadis Desa berkata...

@ain mahsuri ismail..mekasih..tips bdsarkan pngalaman sndri:) ..ok..

nea lopah berkata...

Terima kasih... tips sgt2 berguna pada blogger baru. t2 sudi singgah.

Gadis Desa berkata...

@nea lopah..sesama kasih juga:):)

PUNK GOES POP berkata...

Blogdancing kat sini, Kalau sudi jemputlah kat blog aku and follow sekali ok :] Thanks in advance !

7 Cara Promote Blog Anda Dengan Mudah & Berkesan Klik Sini !
28 Cara Mudah dan Halal Menjana Duit Dengan Blog Klik Sini !
Top 35 Tempat Untuk Dapatkan Trafik Ke Blog Klik Sini !

Gadis Desa berkata...

@PUNK GOES POP..saya sudi sntiasa.. ok..otw ke sna:):)

SyAmSuL AnUaR berkata...

bgs2 tips nie.. Yg terakhir tu, tahu ke owner blog yg kita click iklan nuff dia..

Gadis Desa berkata...

@SyAmSuL AnUaR..nk owner blog tu tau..kenalah kita yg bgitau kat inbox mereka..:):) mcm yg saya nyatakan tu:):)

remi berkata...

thanx for tips ni.. hee

http://remi86.blogspot.com

remi berkata...

thanx for tips ni.. hee

http://remi86.blogspot.com

Gadis Desa berkata...

@remi..sesama...hehehe

sa mic berkata...

nice tip yah , keep it up ;)

Gadis Desa berkata...

@sa mic..tQ ea:)